Klara ingen vanlig Svensson

Klara-uoovaktar-Kent

Klara Svensson uppvaktade Kent Hansson när han slutade som sportchef på Kvällsposten. Nu laddar hon för dubbla proffsmatcher i sommar.

Klara Svensson är en fin representant för blågul girl-power.

Den 25-åriga tjejen från Höllviken – numera bosatt i Malmö – går från klarhet till klarhet.

I februari vann hon WBC:s silverbälte i rumänska Galati efter seger över Kremana Petkova. 16 mars KO-besegrade hon Rita Kennessey i tyska Brandenburg.

Just nu laddar Klara på hemmaplan i Malmö.

– Men snart är det allvar igen, säger Klara. Kanske blir det ett träningsläger i Schweiz om några veckor. Om allt går enligt planerna blir det två matcher i sommar.

Åtta proffsmatcher.

Ingen förlust.

Klara har fått en drömstart som proffs i Tyskland.

Jag har följt Klara sen hon var 13 år och därför känns det lite extra inombords när jag bevakar hennes karriär. Fröken Svensson är ingen vanlig Svensson.

Här har vi en målmedveten tjej som är beredd att slita ont för att nå framgång. De två åren som proffs har gjort Klara starkare, snabbare och mer teknisk.

Det är ett nöje att följa hennes framfart.

Extra roligt var att Klara överraskade mig genom att dyka på den stora avtackningen på Kvällspostens redaktion när jag slutade som sportchef för en månad sedan. Det blev ett par handskar i present …

3 kommentarer till “Klara ingen vanlig Svensson”

 1. Tommy Strömstedt
  27 april 2013 kl 17:21 #

  Om 1 år ( dvs om ca 4 matcher ) skrivs det lika mycket om Klara som om Frida och Cecillia …OM matcherna också görs i Malmö….kan Armand i Ystad så vore det f om inte någon eller några såg storheten och möjligheten att göra avtryck i södern för Svensson.
  Mr Ringside kanske också ska bli promotors? Varför inte med era kontakter och med hjälp från eller i samarbete med tyskarna kunde det bli en kulis.

  • Stefan Alfelt
   27 april 2013 kl 22:48 #

   Jag vet inte vem av oss som skulle passa bäst i Don King-frisyr. Vi får fundera på det.

 2. Kent Hansson
  27 april 2013 kl 23:40 #

  Hm, jag tror Stefan har kalufsen för en Don King-frisse…

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.