Armand om planerna på en comeback

Jag vet inte om man ska sätta etiketten pensionerad proffsboxare på Armand Krajnc.

Då och då när jag snackar med Armand säger ex-världsmästaren att ”jag är bara 39 år och det är ingen ålder för ett ringlejon”.

Krajnc gick sin senaste proffsmatch 2004, då mot världsmästaren  Sven Ottke (poängförlust). Jag skriver ”senaste” för man vet aldrig med Krajnc.

– Se på Bernard Hopkins, han är snart 50, säger Armand och skrattar.

– Jag har fortfarande slagstyrka och reflexer, så får man ett sjusiffrigt belopp är det bara att lägga sig i hårdträning.

Jag har genom åren sett en del boxare göra comeback. I de flesta fallen har det slutat mindre bra. Minns Brian Nielsen som för några år sen mötte Evander Holyfield i Köpenhamn och det hela blev till en pinsam historia.

I dagsläget är det föga troligt med en comeback för Armand. Men om någon tv-kanal hostar upp en tillräcklig stor penningpåse är allt möjligt. Pengar är som sagt livsnerven inom proffsboxningen och jag tror att namnet Armand Krajnc fortfarande har en stark dragningskraft.

”Inte seriöst”, säger kanske vännen av ordning.

Då säger jag: vi talar om proffsboxning där allt är möjligt.

Annars är Armand Krajnc fullt upptagen med sitt gym i Ystad, där han är på väg att få fram en kommande stjärna. Simon Henriksson boxade överraskande hem en silvermedalj på SM i Karlstad.

Krajnc har det senaste året kört tre proffsgalor, två på hemmaplan i Ystad och en i Kristianstad.

– Det är boxning i skallen från morgon till kväll, plus att jag har fru och tre barn. Det är ett tempofyllt liv, säger glade gossen Armand Krajnc.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.