Ser gärna Skoglund mot denna världsmästare

Chad Dawson har besegrat Bernard Hopkins och klarat sig till tionde ronden mot Andre Ward det senaste året men mot Adonis Stevenson blev det morsning och goodbye redan i första ronden. Kolla klippet på slutet i den här Aftonbladetartikeln.

Efter 76 sekunder utnyttjade Stevenson en lucka snabbt och skoningslöst med en hård vänster. Absolut en av årets hittills mest klockrena knockouter och nu är 35-årige Stevenson världsmästare i lätt tungvikt för WBC.

Överraskande men inte speciellt konstigt. Dawson var förmodligen ganska säker på att ta en enkel seger för att snabbt komma tillbaka på banan som det stora löfte han länge har varit. En knapp sekunds ouppmärksamhet och vem som helst kan förlora blixtsnabbt. Så är det i proffsboxningens tyngre klasser.

Erik Skoglund går i samma viktklass och jag hade inte haft minsta betänklighet att släppa upp honom i en titelmatch mot Stevenson om jag varit i stall Sauerlands position. Skoglund är inte kvalificerad som utmanare men boxningsmässigt tvivlar jag inte på att han hade gjort åtminstone en jämn match med den åldrande Stålmannen, som är Stevensons smeknamn.

Kanadensarens meritlista är snygg. Han har 21 segrar och en enda förlust men sedan debuten 2006 har Adonis inte mött särskilt kvalificerade motståndare så listan säger inte speciellt mycket.

En kommentar till “Ser gärna Skoglund mot denna världsmästare”

  1. L Loy
    9 juni 2013 kl 20:42 #

    Vilken tur att DU inte är i Sauerlands position och matchar fram Erik!!! Annars gillar jag dina ordvitsar och ordlekar på Mr Ringside…

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.