Bogere har ett nödvändigt självförtroende

Patrick Bogere går också upp i ringen under fredagens Golden Ring-gala i Stockholm. Det handlar om WBC:s internationella silvertitel och motståndare är ghananen Patrick Allotey.

En viktig match för Bogeres fortsatta karriär som han enligt den här intervjun i Aftonbladet själv ser kunna rusa vidare precis hur långt som helst.

– Mitt mål är att möta de bästa i världen. Ge mig en match eller två i Las Vegas så att jag får göra mig ett namn, sedan kan jag möta Floyd Mayweather eller Manny Pacquiao. Jag är redo nu, låt mig bara ta den här matchen först, säger Patrick till Petter Öhrling.

Visst är det härligt med självförtroende och för en professionell boxare är det dessutom en absolut nödvändighet. Den som inte tror på sig själv till självbedrägeriets grad blir avvaktande och då är han/hon såld i ringen.

Bogere är 31 år, så frågan är om han hinner få en av sina drömmatcher? Det är nog väldigt tveksamt om vi håller oss till de två han själv nämner.

Även om han med en seger på fredag kanske hoppar upp på topp tio i WBC:s ranking krävs en del riktigt övertygande resultat mot etablerade boxare för att han ska hamna i samma ring som exempelvis Mayweather innan superstjärnan lägger av.

Men en skön inställning är det och den kan mycket väl skicka Patrick Bogere över Atlanten till en spännande fortsättning.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.