Jag har redan tagit en champagenklunk

Snart smäller det.

22.00 på Tv 4 Sport.

Frida Wallberg versus Diana Prazak från Australien.

En WBC-titelmatch.

Jag kan tänka mig in i hur Frida känner det just nu när hon förbereder sig i omklädningsrummet.

En del boxare drabbas av fladdrande nervtrådar inför en fajt. Andra har förmågan att få fram rätt spänning i kroppen.  Jag har varit med boxare vars ben blivit blytunga inför en match. Det beror inte på dålig kondis utan på en spänningschock. Hur många av oss har inte blivit torra i munnen, fått ”marmelad i benen”, inför en tung uppgift.

Det är mycket som ska stämma när man går upp i en match. I fotboll eller i någon annan lagidrott kan man förlita sig på lagkompisarna. I boxning är man solo i ringen. Ett enda misstag kan innebära morsning och goodbye.

Risken att Frida ska drabbas av nervositet inför kvällens VM-match är liten, för att inte säga minimal.

Jag är säker på att det blir en fin kväll för Frida.

Jag har redan tagit en champagneklunk…

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.