Säkra segrar för Yigit och Wallin

Yigit-Balog

Anthony Yigit glider akrobatiskt undan en våldsam sving från tjecken Jan Balog. Yigit vann en övertygande poängseger. Foto: Stefan Alfelt

Anthony Yigit hade inga större problem att vinna sin fjärde raka proffsseger när han poängbesegrade tjecken Jan Balog i Århus.

– Han var lite tuffare än förväntat. Riktigt bra så jag blev verkligen nöjd över den här matchen. Han förtjänar ett bättre record än han har med bara fyra vinster. Men de senaste två matcherna har han vunnit och den tredje senaste blev oavgjord. Han har nog börjat träna, säger Anthony.

Som har gått sina egna fyra matcher väldigt tätt.

– Jag vill bli av med fyrarondersmatcher. De är för stressiga för mig. Så för att bli av med dem innan sommaren har jag fått gå täta matcher så jag kan sikta in mig på sex ronder efter sommaren.

Näst senaste matchen gick han i O2 Arena i London.

– Grymt. Helt underbart. Att vara förmatch till Froch–Kessler var något helt annat. Jag fick bra stöd av publiken trots att jag mötte en engelsman. De uppskattar bra boxning där och jag visade bra boxning.

Sedan han väl fått grepp om matchen mot Balog släppte plötsligt Yigit garden helt under några sekunder.

– I ringen psykade vi varandra lite. Jag ville visa honom att hans slag inte gjorde ont. Jag lät honom slå ett par gånger så han visste att jag skulle komma tillbaka direkt. Visa lite att här är det jag som bestämmer.

Är inte det farligt?

– Jo, det är det ju, men jag kände att jag hade honom under kontroll och kunde släppa lite på disciplinen, säger Anthony Yigit.

Tungviktsdebutanten Otto Wallin ställdes mot 12,5 kg tyngre och större motståndaren Roman Cherney, Ukraina.

Efter lite avvaktande inledning var matchen snabbt Wallins.

– Kände lite på honom i början. Jag är van både från träning och min amatörkarriär att möta större motståndare så det var normalt, säger Otto.

Som vann på TKO efter 2.57 i första ronden mot den totalt chanslöse motståndaren.

Otto-Wallin-Cherney

Otto Wallin hade inga som helst problem att vinna sin proffsdebut i Århus. Foto: Stefan Alfelt

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.