Frida har fått lämna intensiven

Här är en kort lägesrapport vad gäller Frida Wallbergs tillstånd.

Vår svenska boxningsstjärna kämpar fortfarande på sjukhus för att repa sig efter den hjärnblödning hon ådrog sig i VM-matchen i fredags.

Fridas pojkvän Robert Stridsberg berättar för SvT att Fridas läge är stabilt.

– Hon är självklart  trött – men enligt läkarna går det väldigt bra just nu, säger Stridsberg till SvT. Det är en stark tjej, vi hoppas och tror att det kommer vara fortsatt positivt.

Stridsberg skriver på Facebook: ”Frida vilar och har inte telefon. Hon är fortfarande på intensiven och sover massor för att kunna återhämta sig. Jag går in till henne i omgångar – men vi pratar inte, hon är väldigt trött. Detta kommer ta tid”.

Klockan 17.30 kom pojkvännen med en glädjande uppdatering på Facebook:

– Frida har nu lämnat intensiven och bytt avdelning, ett gott tecken.

En annan boxare som har ådragit sig samma typ av hjärnblödning som Frida Wallberg är Maria Lindberg från Malmö. Lindberg skadade sig sig svårt vid en turnering i Finland 1999.. Hon slapp dock operation, något som Wallberg har genomgått.

Maria Lindberg kom sen igen i tävlingssammanhang och har blivit världsmästare för två organisationer. Lindberg är förbjuden att boxas i Sverige. Men hon har inga problem att boxas i Tyskland där hon har tysk licens.

För Frida Wallberg är karriären över.

Det finns inte på kartan att hon fortsätter att boxas.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.