Norska världsmästaren: ”Det knäcker mig, jag får ont av vad som hänt henne”.

Den norska boxningsstjärnan Cecilia Braekhus satt vid ringside när Frida Wallberg gick sin VM-match mot Diana Prezak. Nu talar Braekhus ut i norska Dagbladet.

– Det var en tragisk olycka och väldigt obehagligt att se på. Jag är glad att höra att hon har det bra nu. Jag vet hur mycket hon älskar boxningen. Hon har lagt ner så mycket tid och offrat så mycket. Det knäcker mig, jag får ont av vad som hänt henne och hela den här situationen eftersom hon sannolikt inte kan boxas igen.

– Boxningen är ingen idrott där man försöker slå varandra i koma. Jag såg Diana Prazak och hon var helt förstörd, säger Cecilia Braekhus till Dagbladet.

Lucia Rijker, Prazaks tränare, skriver i Women Boxing Archieve hur hon har mått efter den otäcka olyckan i VM-matchen.

– Min kropp bröt ut i en explosion i tårar och jag bara skrek i en halvtimme. Mina tankar går till Frida och hennes familj efter den här tragedin som kostade henne karriären.  Jag kommer varje dag att be för Frida är helt återställd. En seger  på bekostnad av någon annan persons välbefinnande gjorde mig medveten om lagen om orsak och verkan inom boxningen.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.