Höstens megamatcher

thumbs_pacquiao_rios_kickoff1

Manny Pacquiao, till vänster, och Brandon “Bam Bam” Rios har inlett sin världsturné för att marknadsföra deras jättefajt i Macao 24 november.

Sommaren är kort, det vet vi, men det innebär också att höstens stormatcher närmar sig.

I går inledde Manny Pacquiao och Brandon ”Bam-Bam” Rios sin promotionturné över världen för att snacka upp intresset för deras megafajt 24 november i kinesiska spelstaden Macao.

Pacquiao är inte känd som någon stor trash talker och första presskonferensen blev också väldigt tam.

– Jag är glad att vara tillbaka i boxningen igen. Det kommer att bli en bra match eftersom Rios vill boxas tå mot tå, så vad vi behöver göra nu är att träna hårt och förbereda oss fysiskt och mentalt. Samt att be till Gud att ingen blir skadad, sa Pacquiao.

Rios var lite vassare men sa egentligen ingenting som kunde hetsa upp de rutinerade boxningsreportrarna på plats:

– Ni ska få se en ny superstjärna och det är jag. Jag ska visa världen och alla som bara tror att jag är en slagpåse något helt annat.

Fast gamle tungviktsmästaren George Foreman som är inblandad i matchen sammanfattade nog läget bäst:

– Pacquiao är den som slår bäst i sin viktklass medan Brandon Rios inte har någon överman när det gäller att kunna ta slag.

Låter som att Pacquiao har att se fram emot en något trevligare match än sin motståndare …

Två månader tidigare har då redan en ännu större match avverkats. Floyd Mayweather Jr mot Saul Alvarez i Las Vegas. Årets match eftersom den känns inte helt som en väntad och övertygande seger för superstjärnan Mayweather. Canelo, som Alvarez kallas, är en mycket kompetent hardhitter som bara 23 år gammal redan har vunnit 42 raka matcher utan en enda förlust.

Vad vi alla verkligen skulle velat är att få se en match mellan Pacquiao och just Floyd Mayweather Jr men den kan vi nog glömma. Helt enkelt av anledningen att ingen av de två boxarna vill möta den andre. Båda är för osäkra på om de skulle kunna vinna.

På MMA-fronten är höstens match för oss svenskar såklart Jon Jones mot Alexander Gustafsson i Toronto 21 september.

En jättematch för oss men i MMA-världen ifrågasätts så gott som varje dag Alexanders legitimitet att gå en match av den digniteten. Krönikör efter krönikör vräker ur sig mängder av ord om vilken mismatch det är och det är perfekt. Ju fler som dissar vår svensks chanser, ju bättre är det. Man kan ju alltid hoppas att Jones till slut också tror på sin överlägsenhet.

Pacquiao och Rios fortsätter nu runt världen för att snacka upp sin match med stopp i Peking, Shanghai, Singapore, New York och Los Angeles. En turné liknande den som Floyd Mayweather Jr och Saul Alvarez gjorde runt USA tidigare i somras. Även Jon Jones och Alexander Gustafsson ska fara runt med bland annat ett stopp i Stockholm nästa vecka. Det gäller ju att få så mycket gratisreklam som möjligt inför pay per view-sändningarna.

Dessa supermatcher är big business och show mycket mer än det är idrott, men vi älskar ju att se dem.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.