Lina Akhtar Länsberg: ”Super att äntligen få möta Carro igen…”

  • I går berättade Caroline Ek om sina känslor inför fajten mot Lina Akhtar Länsberg i The Battle of Lund 5 oktober.

    I dag ger Lina sin syn på fajten.

    Det står klart att det kommer bli en het drabbning mellan två härliga fajters.

    ”Det känns super att äntligen få möta Carro igen. Första matchen var en av de sämsta jag gjort i min karriär men den lärde mig massor. Det som var felet var min mentala uppladdning. Vi hade diskuterat strategi hela dagen, redan från morgonen, vilket alltid ger mig en adrenalinrush och ökad puls. Det gjorde att väl uppe i ringen fanns det liksom inget adrenalin kvar. I rondpausen frågade jag Martin om vi skulle gå på bio i morgon och funderade på helt andra saker en matchen. Jag kände redan i första ronden att jag var så lam mentalt så det var liksom ingen idé. Efter det har vi varit noga med regleringen av anspänning och har hittat sätt som fungerar bra. Så, jag kan lova att jag bjuder på en betydligt bättre match denna gång än jag gjorde 2009.

    Det svåraste med att möta Carro är helt klart hennes storlek. Hon är lång och stor på alla sätt men i och med att det är proffsmatch med invägning dagen innan så blir det ju möjligt för henne att kapa ganska mycket vikt. Vårt bud då matchen diskuterades var 67 kg med ”mina” regler, dvs fulla thairegler. Annars vill vi ha matchen i -64 kg. De tackade ja till det sistnämnda vilket innebär att jag får fightas med begränsad clinch som ju annars är en av mina styrkor (och det som gjorde att Carro förlorad mot Sanja för några år sedan. Även om jag hellre fightas under full thairegler så ser jag fram emot matchen. Jag hoppas att även andra gör det och kommer dit och supportar mig!”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.