Svensk budo och kampsport – rena medaljmaskinen.

Svenska Budo & Kampsportförbundet meddelar följande: ”Efter den maffiga svenska kampsportssommaren är nu medaljometern uppdaterad – hittills under 2013 har svensk budo och kampsport bärgat 44 medaljer under officiella internationella mästerskap”

Ja, vad säger man?

Jo – makalöst.

Svensk kamsport har blivit rena medaljmaskinen.

Bara i EM i thaiboxning, som mr Ringside, hårdbevakade, blev det tre guld (Jennifer Österlin, Lina Akhtar Länsberg och Johanna Rydberg).

Finns det överhuvud något förbund i Sverige som kan visa upp ett liknande facit?  Tror inte det. Och året är inte över. I september går VM i kickboxning med en vass guldkandidat i Therese Gunnarsson. Så har vi supermatchen: Jon Jones versus Alexander Gustafsson.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.