Ny motståndare för Chisora

Dereck Chisora kommer inte att möta obesegrade Denis Boytsov 21 september eftersom den Tysklandstationerade ryssen valt att tacka nej.

I stället får Chisora möta den betydligt enklare tysken Edmund Gerber om den vakanta EBU-titeln i tungvikt.

Gerber har visserligen 23–1, 14 KO, som proffs men är inte alls av samma kvalitet som Boytsov. Inte för att man behöver ta till elakheter som en krönikör gjort när han kallade Gerber för en sandsäck med armar, men det här är en titelmatch där Chisora blir jättefavorit.

Om det sedan innebär att titeln för britten närmare en match mot någon av Klitjkobröderna, som Chisora hoppas, återstår att se. Meritmässigt är det visserligen en titel, men matchmässigt som sagt ingen höjdare.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.