Kriget mot Armand Krajnc och proffsboxningen

 

 • Det internationella boxningsförbundet, AIBA har förklarat krig mot proffsboxningen.

  Ingen inom amatörboxningen får befatta sig med proffsboxning.

  Mejlet här nedan kommer från Pehr Grånefors, generalsekreterare i Svenska Boxningsförbundet.

  ”Jag har blivit ombedd av SBF:s styrelse att informera er om den nya regeln i AIBAs reglemente som gäller fr o m nu:

 • AIBAs tekniska regler: Regel 16.1.2. Varje tränare som är aktiv i professionell boxning får inte verka som tränare eller sekond vid AIBA tävlingar, oavsett nivå av tävling, om inte denne/a tränare har lämnat alla uppdrag i professionell boxning sedan minst sex (6) månader och är godkänd av AIBA som tränare.

  Regelverken som Kampsportsdelegationen har grundat sitt beslut på till vårt förnyade tävlingstillstånd finns att läsa mer om på SBF:s hemsida på sidan Tävlingsarrangemang under menyalternativet Föreningsnytta. http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBoxningsforbundet/Foreningsnytta/Tavlingsarrangemang/

  Med vänlig hälsning,

  Pehr Grånefors, generalsekreterare Svenska Boxningsförbundet Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Tel: 08-411 32 95 Direkt: 08-411 52 38 Mob: 070-634 66 79.”

  Det innebär i klartext till exempel att Armand Krajnc inte längre får coacha sina amatörer i Ystad eftersom han har ett proffstall. AIBA försöker med sina diktaturmetoder lägga sig under all boxning. Även proffsdelen.

  – Det som AIBA har beslutat är skrämmande. Jag får inte länge sekondera mina amatörboxare eftersom jag har ett proffsstall, säger Armand Krajnc.

  AIBA:s krig mot proffsboxningen kommer inte att lyckas.

  Proffsboxningen runt om i världen står stark.

  Stora boxningsländer som Tyskland, USA och Storbritannien ger blanka fan i maffiametoderna från AIBA. Eller rättare sagt. I dessa länder kommer proffsboxning även i fortsättningen att vara megastort. AIBA:s drömmar om att bli en stor aktör på proffsmarknaden är bara så urbota idiotiskt.

  Mr Ringside kommer givetvis belysa vilka konsekvenser AIBA:s krigsförklaring mot proffsboxningen får för svensk amatörboxning.

  – Jag tar det lugnt. Vi får se hur det hela slutar. Jag jobbar för fullt med mitt proffsstall inför galan i Kalmar 8 november. Men visst är det trist, men inga dumma regler kan hindra mig från att träna amatörerna,  säger Armand Krajnc.

   

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.