Imponerande uppvisning av Klitjko

Alexander Povetkin gjorde ett tappert försök.

Men var chanslös.

Vladimir Klitjko är fortfarande världens tungviktskung efter en solklar poängseger i Moskvas Olympiahall.

Povetkin visade från start hur han ville komma in under Klitjkos långa jabb för att komma nära sin motståndare vilket resulterade i en oskön fajt med mycket fasthållande. Eftersom Povetkin var den mest aggressive blev det naturligt nog Klitjko som höll fast.

Andra ronden blev likadan som den första tills plötsligt Povetkin sprang rakt in i en rak vänster mot pannan strax före gong gongen. En bra träff som skickade Povetkin i golvet med efterföljande räkning.

Inför matchen pratade Povetkin om hur han ville efterlikna sin förebild Mike Tyson och det var säkert en riktig taktik, men Povetkin kunde inte alls visa upp den slagfrensei och den kraft som Tyson hade i sina glans dagar. Nu landade Povetkins slag inte farligt med precision. Klitjko kunde ganska enkelt glida undan eller helt enkelt utnyttja sin överlägsna storlek och hänga sig över motståndaren.

Först i femte ronden fick Alexander Povetkin in en hygglig träff med en högerkrok medan han själv så långt ideligen hade sprungit på Vladimir klitjkos långa effektiva vänsterjabb som träffade hårt i ansiktet. Vänstern som är så otroligt jobbig att möta samtidigt som den hela tiden plockar poäng.

I sjunde exploderade Klitjko med en slagkombination som tvingade fram en ny räkning och efteråt var det i praktiken över. Klitjko landade tunga högerslag och Povetkin fick ta räkning ytterligare en gång men klarade sig genom ronden stående.

Frågan är dock vad han tänkte när han satt i stolen under rondpausen?

I det läget måste Povetkin, om han kunde tänka klart fortfarande, vetat om att han inte hade en chans att klara sig tiden ut om han inte själv skulle få in en lucky punch.

Ska man fortsätta med Tysonliknelsen blev det en match som påminde om supermatchen mellan Mike Tyson och Lennox Lewis i Memphis 2002. Lewis gjorde precis som Klitjko i går. Malde på med sin effektiva vänster och bröt ned all kraft hos motståndaren. Med tanke på vilken klass Alexander Povetkin håller var det en oerhört imponerande uppvisning av Vladimir Klitjko även om matchen kanske inte blev en boxningsfest.

Och precis som före matchen är det fortfarande bara en match mellan de två bröderna Vladimir och Vitalij Klitjko som kan avgöra vem som verkligen är världens bäste tungviktsboxare.

Matchen som aldrig kommer att bli av.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.