Låt oss slippa Lewis mot Klitjko

Lennox Lewis säger att han är beredd att gå upp i ringen mot Vladimir Klitjko för 100 miljoner dollar skriver Aftonbladet.

Även om proffsboxning alltid varit en cynisk sport med pengar som den enda egentliga drivkraften är detta långt över gränsen.

Lewis var en fantastisk boxare men 48 år gammal utan att ha gått en match på tio år skulle han bli ett slaktoffer för världens just nu mest meriterade tungviktare.

Jag såg Lennox Lewis näst senaste match på plats i Memphis 2002 när han krossade Mike Tyson som då desperat slogs för sitt liv. Med gråt i rösten tiggde Tyson efteråt om en returmatch med orden:

– Jag behöver den.

Det blev aldrig en match till trots att Memphismatchen är en av boxningshoistoriens absolut största penningmatcher. Lennox Lewis var mätt på sitt jobb och drog sig tillbaka efter att även ha besegrat Vitalij Klitjko till ett liv som enligt rapporter inte blivit det mest hälsosamma.

När han nu säger att han är beredd att kliva in mot Vladimir för rekordgaget som i svenska pengar hamnar runt 650 miljoner kronor – dubbelt upp mot Floyd Mayweather Jr:s rekordsumma för fajten mot Saul ”Canelo” Alvarez i förra månaden, känns det tragiskt.

Ett halvårs träning räcker inte när man snuddar vid 50-årsgränsen för att kompensera tio års frånvaro från daglig träning. Jag vet inte om Lennox Lewis som många boxare har en övertro på sin förmåga, många tror faktiskt på allvar att de är oövervinnliga, eller om han kanske rentav är i behov av pengarna.

Oavsett vilket är detta en match jag absolut inte vill se. Lewis skulle inte ha en chans i ringen och det är inte som en misslyckad penningkåt drömmare vi vill minnas honom.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.