Klara – en fin ambassadör för proffsboxningen

 

Kent Hanssons foto.

Proffsboxareen Klara Svensson stod i fokus, före, under och efter lördagens match i danska Kolding.

Inte så konstigt.

Det är rejält fokus på Klara just nu. Mot bulgariskan Milena Koleva tog hon sin elfte raka seger, därmed är hon uppe i samma segersvit som Frida Wallberg radade upp innan den ödesdigra VM-matchen i somras.

Klara är en fin ambassadör för proffsboxningen.

Hon levererar i tv-intervjuerna med sitt mjuka och klarsynta sätt. Proffsboxning handlar inte bara vad man åstadkommer i ringen. Boxningsstallen vill alltid ha fajtxers som kan bjuda på sig själva och det kan verkligen Klara.

Det var ingen överraskning att Svensson skulle hamna i Sauerland, ett av de bästa proffstallen i världen.

Klara hade gjort bra för sig tidigare i Tyskland.

Nu kommer svenskan att klättra på karriärstegen och det lär bli många tv-intervjuder framöver för henne. Kul. Cecilia Braekhus är stor i Norge. Klara kan bli det i Sverige. Med Sauerlands kloka matchning blir det så småningom en tung titelkamp för Klara.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.