Drömmatch om welterviktsbältet i Helsingborg

Det här kommer bli en fajt som det slår gnistor om.

Papy Abedi utmanar Superior Challenges regerande welterviktsmästare Daniel Acacio om bältet på Superior Challenge X den 3:e maj i Helsingborg Arena.

Acacio 30-14-0 har gjort sig förtjänt av öknamnet ”The Viking Hunter” efter att ha vunnit över ett antal svenskar såsom Tor Troéng, Bobby ”Danger” Rehman, David Bielkheden och Diego Gonzalez. Brasilianaren är en väldigt meriterad fighter som har tränat med de bästa, tävlat mot de bästa och vunnit över de bästa. Han vann Superior Challenges första titelmatch i weltervikt mot David Bielkheden och försvarade bältet året efter mot Diego Gonzalez. Sedan dess har han gått tio matcher och vunnit sju av dessa och det var just efter matchen på Superior Challenge 7 som Papy gick upp i ringen och utmanade Daniel om bältet. Brasilianaren accepterade utmaningen men strax därefter signerade svensken med UFC och därmed har matchen inte kunnat bli av förrän nu när han är släppt. Abedi som har ägnat större delen av sin fritid under det senaste året åt att bygga träningslokaler för fattiga barn i Kongo valde efter sin senaste match att aldrig tävla i weltervikt igen. Men nu när han har möjlighet att ta hem Superior Challenge bältet till Sverige valde han att återigen banta ner sig till -77,1 kg. Denna match på Superior Challenge X den 3:e maj i Helsingborg Arena blir Acacios andra titelförsvar i organisationen och kvällens Co Main Event.

Matchkort Superior Challenge X:

Reza ”Mad Dog” Madadi            vs              TBA                                               Titelmatch Lättvikt

Daniel Acacio                               vs              Papy Abedi                                   Titelmatch Weltervikt

Matti Mäkelä                                vs              Joachim Christensen                  Titelmatch Lätt tungvikt

Yosef Ali Mohammad                  vs              Christian Golcic                           Titelmatch Tungvikt

David Glasnovic                          vs              Alan Carlos

Pannie Kianzad                            vs              TBA

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.