Folkets pris: fjärde raka för Reza eller dags för The Mauler?

Kampsportsgala i morgon lördag på Berns i Stockholm.  Det är många priser som ska delas ut under kvällen. Det kanske mest prestigefyllda priset är Folkets Pris. Mr  Ringsides tips är att Alexander Gustafsson vinner, men i ett förbund som har vunnit otroligt mycket kan man aldrig vara säker på utgången. 

Ni som inte har röstat – gör det nu.

Svenska Budo och Kampsportsförbundet skriver: ”Nu är det snart dags för Kampsportsgala! Vi vill såhär i sista sekunden påminna om att det fortfarande går att rösta på den som just du vill ska få Folkets Pris. Men vänta inte för länge. Röstningen stänger lördag, klockan 12.00. Rösta kan du göra här

De nominerade är:

Usama Aziz, MMA
Avslutade sin långa och fantastiska kampsportskarriär med en seger i Scandinavium på ett otroligt vackert sätt. Blir nu förbundskapten för det svenska MMA-landslaget.

Hamza Bougamza, thaiboxning
En mycket populär thaiboxare som står på dörrtröskeln till det stora finrummet. En av svensk thaiboxnings allra största framtidshopp.

Alexander Gustafsson, MMA
Har efter matchen mot Jon Jones vuxit ut, inte enbart till svensk kampsports största fixstjärna, utan en av Sveriges mest omtalade idrottsprofiler.

Janni Larsson, submission wrestling/MMA
Kom, efter arrangörsstrul, tvåa i en killklass under German Open i ju jutsu via två segrar mot meriterat motstånd. Ovanpå det vann Larsson dubbla VM-guld i BJJ under året.

Ilir Latifi, MMA
Ersatte Alexander Gustafsson under UFC-galan i Globen och gjorde det så pass bra att han fick förnyat förtroende inom organisationen.

Reza Madadi, MMA
Rev ner högst jubel under UFC-galan i Globen då den populäre Madadi mirakulöst vände och vann mot amerikanen Michael Johnson. Har vunnit priset tre år i rad.

Nicholas Musoke, MMA
Ersatte Magnus Cedenblad och fick göra UFC-debut med väldigt kort varsel mot italienaren Sakara, som Musoke mycket överraskande vann över efter en submission.

Sadibou Sy, thaiboxning/MMA
En av världens främsta thaiboxare bytte till MMA och gjorde en bejublad debut under hösten – och vann. En varm person som väldigt många sympatiserar med.

Madeleine Vall, thaiboxning
Bytte Halmstad mot Stockholm. Vann ett EM-guld och är en av Sveriges främsta thaiboxare på damsidan.

Sara Widgren, ju jutsu
Hade ett fantastiskt 2013 och är svensk ju jutsus stora fixstjärna. Vann World games och seglade upp som världsetta på rankingen.

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.