Norskt huvudskyddstvång stoppar Hampus på NM.

 

1382017_595027843889897_2058535070_n

Norge går alltid sin egen väg.  I boxning innebär det förbud för proffsboxning.  Nu har AIBA bestämt att amatörseniorerna inte ska ha huvudskydd i fortsättningen.  En bra regel. Då sätter norrmännen sig på tvären. Därmed blir det inget Nordiskt Mästerskap för VM-boxaren Hampus Henriksson och de andra seniorerna. Nu väljer Hampus i stället att ställa upp i en turnering i Danmark (Hvidovre Cup).

”Det känns kul att få boxas som alltid. Ska bli skönt att se i matchtempo var justeringarna bör göras efteråt. Jag kommer inte att boxas nordiska mästerskapen då Norge ej får arrangera tävlingar utan huvudskydd. Så inga herrseniorer kommer att boxas där. Dock kommer damer och juniorer att boxas på NM.

– Jag kommer i stället att vara med i Hvidovre box cup. Jag möter idag i final Chris Andersen från Danmark, säger Hampus Henriksson.

3 kommentarer till “Norskt huvudskyddstvång stoppar Hampus på NM.”

 1. Anneli
  22 mars 2014 kl 11:56 #

  Det är väl knappast så att norrmännen sätter sig på tvären. Dom följer bara rådande regler i Norge.

 2. Kent Hansson
  22 mars 2014 kl 13:06 #

  Hur var det Rosengren sa: Norge, den sista Sovjetstaten.

 3. Anneli
  22 mars 2014 kl 15:38 #

  Då kanske du ska räkna in USA där också? Från USA Boxings hemsida:

  ”Q – Who can box without headgear?
  A- Any boxer ages 19 to 40 who competes in the Elite Men’s category. At no time will a boxer without headgear box someone with headgear. No boxer will ever be forced to box without headgear. If a male boxer, ages 19 to 40, wishes to box with headgear, they must compete in the senior division.

  Q – What is the Senior Division?
  A- The Senior division is for men, ages 19 to 40, who wish to compete with headgear. The senior division will always compete with headgear. (i.e., local, state, regional and national events) An athlete may choose to change divisions and compete without headgear in the men’s elite division at their discretion. (Only the elite level athletes, who box without headgear will be able to advance to international competition).

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.