Mikaela Laurén siktar mot Braekhus

Mikaela Laurén försvarade sina bälten i lätt mellanvikt mot sydafrikanskan Esther Mashiya på sin egen gala i Göta Källare.

Men det blev tufft.

– Sjukt jobbigt, sa Mikaela efter poängsegern.

Matchen handlade om tre bälten, WPBF, UBO och WIBA. Mikaela vann åttarondaren med domarsiffrorna 79-73, 79-73, 80-72. Klar seger alltså, men tuffare än Mikaela hade förväntat sig.

– Jag har aldrig boxat mot någon som tagit så mycket stryk. Redan efter rond två hade jag ont i knogarna, det var nästan det enda jag kunde tänka på, och då var det sex ronder kvar…

– Ja, jag var helt säker på att hon skulle åka ner i femte, men sedan kom hon tillbaka. Då tänkte jag bara: ”Hon ska ner i sjätte”, sedan blev det sjunde, åttonde och till slut kändes det som att hon var omöjlig, säger Mikaela till Sportbladet.

Lauréns drömmatch är nu en retur mot norska superstjärnan Cecilia Braekhus och även om Mikaela blev totalt utboxad när de möttes i Rostock i Tyskland är det inte omöjligt att hon kan ta sig dit. Braekhus har nämligen svårt att få kvalificerade motståndare och Laurén har visat att hon är tuff nog att gå mot de allra bästa.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.