Katarina Nyström inför Slaget om Wermland : ”Otroligt laddad och många känslor”

10150845_10152382864151495_681560141_n

Katarina Nyström är en tjej som brinner för thaiboxning.  Hon är relativt färsk i sin sport och har haft svårt att få motståndare. Men på lördag smäller det i solskensstaden Karlstad. Och lita på att Katarina är redo.  För Mr Ringside berättar hon här om förberedelserna och tankarna inför fighten.

”På lördag 5 april kommer jag gå fullkontaktmatch i Karlstad på tävlingen Slaget om Wermland. Det här är min andra thaiboxningsmatch.  Jag kommer möta samma tjej (Lina Bergly, Arvika) som jag gick mot i Falun förra året.

Vägen dit har och är fortfarande tuff på många sätt. Hittills har det varit ett tufft år med fyra matcher på raken utan motståndare. Tyvärr är det så här för oss som tävlar i de ovanliga viktklasserna oavsett om personen ifråga tillhör den absolut lägsta viktklassen eller tungvikt som jag gör.

Det har varit mycket tufft mentalt att förbereda sig inför match med vetskapen om att jag sannolikt kommer bli utan motståndare. Fördelen har dock varit att jag kunnat förbereda mig mera fysiskt, tekniskt och mentalt inför varje match och jag känner att jag utvecklats mycket på kort tid.

Jag har haft stort stöd av framförallt min coach Perra Olmenius (se bilden) och Björn Eklöf på WinWeDo. Samt även stöttning och uppmuntran av folk på Perrys Gym och min familj. Jag väljer att använda ordet ”Vi” för det är inte bara jag som gjort allting. Inget hade varit möjligt utan ovanstående personer och framförallt Perra.

Självklart så vill vi att jag ska göra ”slutprovet” på det arbete vi gjort – Gå upp i ringen!

Jag var anmäld till två tävlingar 5 april, Stockholm och Falun, för att öka mina chanser för att kunna få match. Tyvärr blev det ingen match på någon av dem pga avsaknad av motståndare. Häromdagen så bytte jag några ord med min motståndare och hon nämnde att hon inte fått motståndaren till 5 april, Karlstad. Jag funderade mycket fram och tillbaka med att väga in för och nackdelar huruvida jag skulle kontakta Karlstad MT och hennes coach och höra efter om det var ok att jag gick match mot henne med så kort varsel som fyra dagar.

Efter att jag rådgjort med Perra, som sa, utan tvekan ”GÖR DET!!! Bestämde jag mig och kontaktade Karlstad samt min motståndares coach. Redan efter några timmar fick jag ett positivt besked.

Vi ser verkligen fram emot det här och jag är verkligen redo att få utlopp för allt arbete vi lagt ner. Så många gånger som jag varit match klar sen tidigt i höstas förra året – nu händer det igen. Bara att få gå upp i ringen igen betyder oerhört mycket. Jag är otroligt laddad inför detta med så många andra känslor och framförallt ska det bli jättekul.

Hela Vägen! One Way!2

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.