Här är drömmatchen för Klara Svensson

1911857_655648201161194_1039299611_n

 

Klara Svensson har varit proffs i tre år.  Under den tiden har hon radat upp 13 segrar, är alltså obesegrad.  Det är naturligtvis ett  imponerande facit.

Klaras tyska arbetsgivare Sauerland har naturligtvis en vass strategi när det gäller Klara. Hon ska matchas försiktigt/klokt på vägen mot en titelfight. Cecilia Braekhus har fram till nu varit den ledande boxningsdrottningen  i Sauerland.  Nu tycks det vara en total brytning mellan den norska världsmästarinnan och Sauerland, något vi berättat om i två tidigare inlägg.

Kanske är det läge nu för Klara att komma ut ur Braekhus skugga.

12 april var det tänkt att Klara skulle ha boxats i Esbjerg, men Malmös boxningsstolthet är fortfarande inte kurant efter öronproblemen (sprucken trumhinna).

Jag tror så här: Klara kommer gå ett par matcher till innan hon på senhösten får en chans till en titelmatch, av EM eller VM-karatktär. Drömmatchen – om man ser det rent ekonomiskt – vore förstås en match mellan Cecilia Braekhus och Klara Svensson. En sådan fajt i Norge (om proffsboxningen släpps fri i vårt grannland, vilket den nya regeringen där har flaggat för) skulle kunna ge Klara ett otroligt stort gage.

Jag får väl pressa Nisse Sauerland på hans funderingar den 12 april…

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.