Katarina Nyström fick äntligen match: ”Känner glädje varje gång jag går i ringen”

10150845_10152382864151495_681560141_n-1

Det är inte lätt för en tungviktare att få match. Det kan thaiboxaren Katarina Nyström intyga.  Men i Slaget om Wermland fick hon äntligen kliva upp i ringen.  Här är Katarinas rapport till Mr Ringside:

”Min första fullkontaktsmatchi C-klass gick av stapel 5 april på tävlingen Slaget om Wermland i Karlstad. Jag har haft inställda tävlingar utan motståndare sedan årskiftet men trots det fortsatt att träna, förbereda mig och hoppas på att få tävla inom snar framtid. Trots att beslutet om tävling kom med kort varsel och en rejäl förkylning bara någon vecka före, så kände jag mig ändå matchklar efter allt arbete jag och min huvudcoach Perra Olmenius (bilden ovan).

Jag var såklart nervös inför min match men kände mig ändå trygg och en stor nyfikenhet att få återigen få möta min motståndare. Vi hade mött varandra förra året i december så helt obekant var hon inte. Jag var beredd på att hon liksom jag hade utvecklats på olika sätt och hade vilja med sikte inställt på vinst.

3 intensiva ronder utan räkning för någon av oss.

Jag trivs bäst i närkontakt och min motståndare jobbade mera på att hålla avstånd.  Jag jobbade mera defensivt och fick inte till min offensiva explosion för att kunna komma nära såsom jag ville medan min motståndare drev på väldigt starkt i sin offensiv. Det märktes att vi båda utvecklats mycket på kort tid, framförallt tekniskt. Jag känner mig ändå väldigt nöjd och stolt över min prestation även om det tyvärr inte räckte hela vägen fram till vinst. Jag kan bara gratulera min motståndare till en värdig vinst och tar med mig den här matchen som verktyg i min framtida utveckling.

För mig handlar det inte om att vinna över min motståndare även om jag går in i ringen med inställning på vinst. Min största och svåraste motståndare är Jag själv och jag känner en stor tacksamhet och glädje varje gång jag kliver in i ringen. För varje match oavsett vinst eller förlust så blir jag ännu mera taggad och får energi att fortsätta att utvecklas.

Hela Vägen! One Way!”

 

 

 

 

Det är inte lätt för de tjejerna tjejerna att få match. De tkan Katarina Nyström skriva under på. men i lördag fick hon äntligen kliva in i ringen. Här är Katarinas rapport från Slaget om Wermland.

”Min första fullkontaktsmatchi C-klass gick den  5 april på tävlingen Slaget om Wermland i Karlstad. Jag har haft inställda tävlingar utan motståndare sedan årskiftet men trots det fortsatt att träna, förbereda mig och hoppas på att få tävla inom snar framtid. Trots att beslutet om tävling kom med kort varsel och en rejäl förkylning bara någon vecka före, så kände jag mig ändå matchklar efter allt arbete jag och min huvudcoach Perra Olmenius gjort.

Jag var såklart nervös inför min match men kände mig ändå trygg och en stor nyfikenhet att få återigen få möta min motståndare, Lina Bergly.  Vi hade mött varandra förra året i december så helt obekant var hon inte. Jag var beredd på att hon liksom jag hade utvecklats på olika sätt och hade vilja med sikte inställt på vinst.

Jag trivs bäst i närkontakt och min motståndare jobbade mera på att hålla avstånd.  Jag jobbade mera defensivt och fick inte till min offensiva explosion för att kunna komma nära såsom jag ville medan min motståndare drev på väldigt starkt i sin offensiv. Det märktes att vi båda utvecklats mycket på kort tid, framförallt tekniskt. Jag känner mig ändå väldigt nöjd och stolt över min prestation även om det tyvärr inte räckte hela vägen fram till vinst. Jag kan bara gratulera min motståndare till en värdig vinst och tar med mig den här matchen som verktyg i min framtida utveckling.

För mig handlar det inte om att vinna över min motståndare även om jag går in i ringen med inställning på vinst. Min största och svåraste motståndare är jag själv och jag känner en stor tacksamhet och glädje varje gång jag kliver in i ringen. För varje match oavsett vinst eller förlust så blir jag ännu mera taggad och får energi att fortsätta att utvecklas”

Hela Vägen! One Way!

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.