Ambjörn Holmkvist inför EM i kendo: ”Har en riktigt bra känsla”

10259621_10152132277473445_1056789819_n
EM  i kendo går i helgen (11-13/4) i franska Clermont-Ferrand.  Ambjörn Holmkvist börjar känna att tävlingsatmosfären pulsera i kroppen.
– Jag har en riktigt bra känsla, säger Ambjörn till Mr Ringside.
Sverige har i år inga juniorer men ett helt herr och damlag samt att fem damer och herrar tävlar individuellt.
Herrlaget: Jun Yamazaki – FSKA (Stockholm) – Kapten Henrik Johansson – Wäsby Kendo Juan-Sebastian Sato-Folatre – Gak Enighet (Malmö) Josef Segerstedt – Shimbukan (Skellefteå) Göran Guiterez-Arranda – Wäsby Kendo Ambjörn Holmkvist – Shimbukan (Skellefteå) – Endast lagtävling Jimmy Cedervall – Uppsala Kendo – Endast lagtävling Damlaget: Micaela Ahlstam – FSKA (Stockholm) – Kapten Michiko Komaki – Wäsby Kendo Maja Vågberg – IKSU Kendo (Umeå) Fanny Lindström – Shimbukan (Skellefteå) Josefin Rosenhed – Götha Kendo (Göteborg) Ellen Jönsson – Götha Kendo (Göteborg) – Endast lagtävlingen.
Ambjörn Holmkvist ger den här rapporten från Frankrike till Mr Ringside:
– Förhoppningarna är stor för bägge lagen men speciellt på herrarna och då speciellt på lagtävlingen.
Vi har hamnat på samma sida som Spanien och förloraren i poolen med Schweiz, Finland och Belgien. Alla fyra tuffa motståndare men alla fyra samtidigt lag vi kan slå och måste slå för att kunna ta vår efterlängtade medalj. Förhoppningen är att vi ska lyckas slå dem. Vi har varit snubblande nära bland annat för två år sedan då vi förlorade mot Ungerna i kvarten med endast en poäng.
Känslan i truppen är bättre än någonsin och det känns som att alla har höjt sig massor sedan förra mästerskapet och att alla verkligen är i bra form. Bland de individuella spelarna så är det främst Jun och Henrik som har chansen att gå riktigt långt. Alla har såklart chansen men man ska komma ihåg att kendo inte har några viktklasser så det är ca 300 herrar som slås om medaljerna i en klass. Man måste ha en riktigt bra dag för att gå långt. För damernas del så är de mitt inne i en generationsväxling då halva laget är under 23.
Så kraven är inte enorma men chansen finns även där. Dock ställs de mot storfavoriten Frankrike i Frankrike i första matchen så det är tufft direkt. Individuellt är det största hoppet svenska mästarinnan Michiko Komaki som i fjol blev femma på EM och vill såklart förbättra den placeringen till i år. För egen del så gör jag mitt fjärde mästerskap med detta laget och jag har även om min säsong hittils varit väldigt kantad av skador kämpat mig i form och känner mig bättre än någonsin. Har en riktigt bra känsla och ska tillsammans med killarna göra allt jag kan för att vår dröm om medalj ska bli sann. Att få tävla i ett riktigt kendoland som Frankrike är häfigt det med, speciellt med tanke på att vi verkligen känner att vi kan skaka om alla lag här och att många är lite nervösa för att möta Sverige. Att få fokusera bara på laget passar bra med tanke på den säsong jag haft och det ska bli så sjukt kul att få komma igång på lördag. Det är nu allt ställs på sin spetts, det är nu alla träningstimmar ska visa resultat, det är nu det är på riktigt och jag älskar det! Nu jävlar är det dags! /
 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.