Anthony Yigit inför sin titelmatch: ”Det känns riktigt bra…”

 

10157087_289780314522641_1778164902_n

Anthony Yigit går i morgon, lördag,  sin viktigaste match i proffskarriären.  Han möter dansken Kasper Bruun i Esbjerg om den baltiska titeln. En 10-rondare.

”Det känns riktigt bra inför matchen. Jag har tränat hårt som jag alltid har gjort men med ett undantag. För första gången sen jag blev proffs har jag kunnat toppa mig inför en match. Med det menar jag att när jag blev proffs i april förra året så visste jag att jag skulle boxas i princip varje månad. Kroppen skulle gå sönder om jag toppade mig inför alla dom matcherna. Nu, för första gången sen OS ,så har jag jobbat med toppning igen och det har Joey och Vedran Akrap hjälpt mig med. Vedran Akrap är en förre detta europamästare och har mött stora namn som Armand Kranjnc och Jurgen Brähmer. Han har rutin och hjälpte mig mycket med träningen när det gäller styrka och kondition. Att jag jobbat med så många bra killar har gett mig bra självförtroende och jag räknar med en klar vinst på lördag”.

Yigit har nio vinster och en oavgjord. Dansken Bruun är även han obesegrad, 19 vinster och en oavgjord.

Det är på förhand en minst sagt spännande match…

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.