Hampus Henriksson efter SM-guldet: ”Stärkt mitt självförtroende enormt”

10169103_10152734040380898_329646958_n-1 

VM-boxaren Hampus Henriksson bor i Skåne, Flyinge – men tävlar för Göteborg.  Därför kändes det extra skönt för honom att vinna SM-guld på hemmaplan.
Hampus lämnar den här rapporten till Mr Ringside:
”Jag har inte boxat så mycket på hemmaplan sista tiden. Just därför var jag lite spänd i de två första matcherna. Jag vann klart även i de matcherna men jag fick inte ut min fulla potential. Men idag, idag slappnade jag av och kunde boxa ut helt och hållet. SM har varit en stor press för mig eftersom jag var skadad förra året och inte kunde prestera på topp så ville jag verkligen visa avstampet vem jag var även nationellt på ett föredömligt vis. Min hårdaste motståndare i denna turnering har varit mig själv. Men jag visade mig själv och alla andra att alla de timmar jag lägger ner ger resultat. Jag är starkare och bättre än någonsin nu och nu vågar jag lita på det själv också. Det här är så fruktansvärt skönt och det har stärkt mitt självförtroende enormt. Nu går jag för guldet i Rio. Jag är fruktansvärt stark både mentalt, fysiskt och tekniskt nu. Jag är själv övertygad om att detta är början på något extremt bra. Jag vill rikta ett stort tack till alla vänner, familj och sponsorer är en ytterst bidragande orsak till varför jag kan känna denna lyckan idag. Detta kommer inte gratis, timmar och åter timmar av stenhård träning och nu börjar resultaten nå mig på allvar”.
På bilden ser vi Hampus tillsammans med Hichem Aouli och Patrick Bogere.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.