En stor boxningsprofil har lämnat oss

I morse, när jag slog upp Facebook, nåddes jag av nyheten att en stor boxningsprofil i Sverige hade gått bort: Kent Sonfjäll.  
Anders Holmberg, promotor, före detta amatör- och proffsboxare samt ledare, skrev så här fint om Kenta på Facebook:
”Under mitt invigningstal av årets SM i boxning i Göteborg i fredags valde jag att lyfta fram och hedra de fina boxare och ledare som lämnat oss och de förärades med en tyst minut. Nu kommer så ytterligare ett svårt besked då ännu en av våra stora kämpar lämnat oss alldeles för tidigt. Stockholm AIF:s ankare i supertungvikt och min gamle trätobroder Kent ”Kenta” Sonfjäll har tragiskt omkommit. Kent var en ohyggligt tuff boxare stor, stark, uthållig och orädd. Jag minns våra 3 fighter under åren 1992-1995 som riktiga holmgångar. Vi tänker på Dig idag Kent, Din familj och Din son Erik som var Ditt allt. Vila i frid ”Kenta” Du är saknad av hela boxningssverige, Din tapperhet och kämpaglöd är synnerligen befäst och minnena lever vidare /Anders”.
Vila i frid, Kenta.

En kommentar till “En stor boxningsprofil har lämnat oss”

  1. Åke Sintring
    17 april 2014 kl 18:02 #

    I anglo-sachsiska länder har man en annan ritual när någon med anknytning till boxningsvärlden avlidit: man slår tio slag på gonng-gongen. En slags tyst minut. Men bättre.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.