Spänningen stiger inför Armands gala på Amiralen

538987_325180414207976_790014621_n

I morgon om en vecka, 26 april, släpper Armand Krajnc ut sina krigare på Amiralen i Malmö.  Mr Ringside har i ett tidigare inlägg redogjort för matchkortet.  Jag har genom åren haft mycket roligt på Amiralen.  Otaliga är de boxningsgalor jag sett på det klassiska dansstället.  Vem minns inte Håkan Brocks segertåg på Amiralen och alla Enighets-galorna, oftast signerade Sven-Erik Hulthen.

Det är alltid extra kul att se en proffsdebutant.

På lördag gör Simon Henriksson sin proffsdebut och ni kan räkna med att han får ett enormt publikstöd.  Samma med en annan Malmökille, Sven Fornling.

Jag har snackat en hel del med Armand inför den här galan. Ex-världsmästaren har jobbat intensivt för att få ihop ett bra matchkort och jag tycker att han har lyckats bra.

Om det blir succe, det vill säga drygt 1.000 åskådare (lika med utsålt) kommer Armand att förlägga fler proffsgalor till Malmö.

Jag har pejlat stämningen inför galan.  På stan, här  på Mr Ringside och på Facebook och jag kan slå fast att det råder ett stort intresse. Svensk amatörboxning befinner sig, om man ser det till galamässigt, i dödsryckningar. Däremot börjar det se ljusare ut för proffsboxningen i Sverige, inte minst tack vare Armand Krajnc och Mikaela Lauréns tålmodiga engagemang.

Ni ska veta att det sannerligen inte är någon dans på rosor att arrangera proffsgalor i Sverige. I det här landet har politikerna bestämt att Bror Duktig, det vill säga Kampsportsdelegationen, ska vara med och bestämma.

Mr Ringside kommer bjuda på en hel del kul läsning inför Armands proffsgala i Malmö.

Så häng med – varje dag.

På bilden ovan ser vi Armand och Anna Donatella Hultin jubla efter en segermatch i Ystad.  Anna är med på lördag, så förhoppningsvis får hon på nytt sträcka armarna i luften.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.