Hopkins skrev historia igen

Bernard Hopkins var helt överlägsen Beibut Shumenov och är nu innehavare av både IBF- och WBA-titeln i lätt tungvikt.

Vid 49 års ålder. En ny historisk seger för The Alien.

Hopkins styrde matchen som han ville och hade motståndaren i golvet i elfte ronden men kazakstaniern kom upp och klarade sig tiden ut. Och även om matchen var ojämn hade faktiskt en av de tre domarna Shumenov som vinnare med 114–113. De övriga två var helt överens om varenda rond och hade hela 116–111 i Hopkins favör.

– Det är inte mitt jobb att bry mig om domarna. Mitt jobb är att samla alla titlarna innan jag fyller 50, kommenterade Bernard Hopkins domslutet.

Den 19 år yngre motståndaren Shumenov hittade inga motvapen till Hopkins lite aviga boxningsstil och hade dumt nog heller ingen tränare i sin ringhörna som kunde ha hjälpt honom. Shumenov har alltid varit lite egensinnig när det kommit till sin matchning.

Nu siktar Hopkins in sig på nästa titel. WBC-bältet som Haitifödde kanadicken Adonis ”Superman” Stevenson har åtminstone fram till 24 maj då han sätter det på spel mot polacken Andrzej Fonfara.

– Stevenson! Jag kommer till Kanada. Jag ska bli den obestridde mästaren i lätt tungvikt innan det här året är över, hälsade Hopkins.

För den på invägningen så underhållande amerikanen Paulie Malignaggi – ni vet han med elefanthuvudet som enda beklädnad – gick det inte bra. Shawn Porter drog upp ett våldsamt tempo och var nära att slå ut Malignaggi redan i andra ronden. Fortsatte att ösa slag över sin motståndare i den tredje och efter 1.14 i fjärde ronden var welterviktsmatchen slut. Porter behöll sitt IBF-bälte.

I galans tredje titelmatch försvarade Peter ”Kid Chocolate” Quillin sin WBO-titel i mellanvikt på poäng mot Lukas Konecny.

En kommentar till “Hopkins skrev historia igen”

  1. L Loy
    20 april 2014 kl 16:02 #

    Krönikören,
    Du kan väl ge en eloge till skribenterna på fightnews.com också?!

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.