Acacio versus Carlos på Superior Challenge X: ”Otroligt spännande”

Daniel Acacio möter Alan Carlos på Superior Challenge X den 3:e maj i Helsingborg Arena efter att både Papy Abedi och David Glasnovic skadat sig.

Den erfarne Superior Challenge-welterviktsmästaren Daniel ”The Viking Hunter” Acacio, från Curitiba Brasilien (30-14-0), får som nästa motståndare Alan Carlos (10-8-0). Halmstadbon, är precis som Daniel brasilianare, men denna gång kommer han att representera Sverige.

Matchen kommer att gå i mellanvikt (-83,9 kg). Alan blir Daniels femte svenska motståndare och fjärde match i Superior Challenge. Alan har endast tävlat en gång tidigare i Superior Challenge och det var på Superior Challenge 3 under 2009 mot Papy Abedi.

Papy Abedi hade problem med sitt knä redan innan matchen mot Alan Carlos på Superior Challenge 3 men skadan har blivit så illa att knät måste opereras omgående. Även David Glasnovic har fått dras med en gammal skada i axeln som hela tiden förvärrats till den grad att den nu måste opereras.
Babak Ashti Aghavali, VD Superior Group International:
– Det är aldrig roligt med bortfall men det är något som alla MMA-fans är vana med vid det här laget. Våra atleters säkerhet är alltid vår främsta prioritet och vi hoppas att både Papys och Davids operationer och återhämtning går väl så att vi snart kan se dem i buren igen.
– Vi kommer att skjuta fram Daniel Acacio vs Papy Abedi och David Glasnovic vs Alan Carlos till eventuellt nästa gala om båda atleter na är helt återställda. Den här gången hade vi tur i oturen när både Papy Abedi och David Glasnovic skadade sig, för vi kan matcha deras motståndare mot varandra. Acacio vs Carlos är en otroligt spännande match. De har tidigare tränat ihop och känner väl till varandras svagheter och styrkor. Daniel är en väldigt erfaren fighter som tävlat på hög internationell nivå under lång tid och Alan som vunnit tre av sina senaste fyra matcher är nog den hungrigare av de två och kommer att ha hemmapubliken på sin sida.
Upplev adrenalinfull sportunderhållning när Europas största MMA-gala intar Helsingborg Arena med sin tionde upplaga, Superior Challenge X den 3:e maj.
Matchkort Superior Challenge X:
Reza Madadi vs Efrain Escudero, titelmatch Lättvikt
Daniel Acacio vs Alan Carlos
Matti Mäkelä vs Joachim Christensen, titelmatch Lätt tungvikt
Yosef Ali Mohammad vs Christian Golcic, titelmatch Tungvikt
David Bielkheden vs Besam Yousef
Malik Arash Mawlayi vs Aron Jahnsen
Diego Gonzalez vs Frodi Hansen
Abbe Joof vs Hermann Kungu
Simon Sköld vs Salih Kulucan
Bilal Musa vs Craig Derbyshire
Pannie Kianzad vs Annalisa Bucci
Sadibou Sy vs Alejandro Carrea
Michel Ersoy vs Jorge Landa
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.