Mikaela Laurén har nya mål i sikte: ”Hoppas på returmatch mot Cecilia Braekhus”

10294264_10152375407483255_3838143469246226727_n

Proffsboxaren Mikaela Laurén (21-3) är en tjej som älskar tuffa utmaningar.  Trots att världsmästaren Cecilia Braekhus rankas som världens bästa damboxare alla kategorier,  har Mikaela siktet inställt på en returmatch mot  norskan.  Just nu kör Mikaela alternativ träning och då finns det även plats för lite skytte. Boxning och koncentration hör ju ihop…

För Mr Ringside berättar Mikaela om sina tankar just nu:

”Sen senaste matchen så har jag tyvärr inte kunnat boxas något då mina knogar och leder blev skadade. Jag har både vilat och tagit en cortisonspruta i ena knogen men händerna är tyvärr inte riktigt återställda än, så jag stressar inte på för en gångs skull utan vill känna mig hungrig och redo när jag sen drar på för fullt igen.

Jag passar istället på att köra alternativ träning och varierar så mycket som möjligt med träningarna. Det har blivit löpning, simning, fysträning för MMA-fightern David Bielkheden, och jag har även kört kickpass samt brottning för duktiga fighter Usama Aziz.

I dag blir det kick-träning för f.d världsmästaren Richard Seifert och från nästa vecka så ska jag sätta igång med stenhård styrka för min PT Karim Salem. Vi ska försöka bygga upp bättre styrka än någonsin och mitt mål är att kunna sätta igång med boxningen lite lätt fom nästa vecka samtidigt som jag vill hålla igång alternativa träningen vid sidan av med simning, brottning och kickträning.

Jag älskar det och brinner för nya utmaningar och tror på varierande träning Då blir man som bäst! Just nu så är jag först och främst på jakt efter WBC -titeln i super weltervikt men det gäller att lyckas få till matchen. Men med vilja och tro så ska det nog gå på något sätt….

Jag hoppas även på en returmatch med Cecilia Braekhus inom snar framtid och tror att det skulle kunna bli en högintressant fight som jag skulle träna stenhårt för och satsa 110 % på. Jag har även fått ett match erbjudande om en titelfight i sommar men vi ligger i förhandlingar just nu så inget är klart än.

Det är inte i min viktklass och på bortaplan så vi får se vad vi kommer fram till och hur händerna håller ihop närmaste tiden. Trivs annars väldigt bra med tillvaron just nu och njuter av att träna lite när och vad jag vill faktiskt.  Har nog aldrig strålat så mycket av glädje och positiv energi tidigare. Känner absolut ingen stress och är i grym form allmänt. Jag har bara de bästa runt omkring mig som hjälper till med träningen”.

Visst blir man glad när man läser Mikaela Lauréns positiva syn på tillvaron.l

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.