I natt håller vi tummarna för Jon Jones

Jones-Alex-poster

Vid sextiden på söndag morgon går Jon Jones och Glover Teixeira in i oktagonen i Baltimore på UFC 172.

En match som kan betyda så mycket för vår stjärna Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Jag skriver kan för det finns ett par osäkerheter om att det verkligen ska bli en returmatch mellan Gustafsson och Jones.

För det första kan Jones så klart förlora. Han är självklart storfavorit men Teixeira är en kvalificerad motståndare med stor slagstyrka. Brassen kommer att försöka slå ut Jones men måste då ta sig förbi Jones överlägsna räckvidd utan att hamna i lägen som brottaren Jones kan utnyttja till att dra ner honom.

För det andra är Jon Jones inte speciellt villig att möta Alex igen. Inte för att mästaren skulle vara rädd för Gustafsson, på den här nivån är man inte rädd på det viset, men The Maulers insats i Toronto fick nog Jones att inse att han inte är oslagbar.

Jones har föreslagit andra fortsättningar än en direkt retur. Att Alex ska möta Daniel Cormier först medan han själv skulle locka tillbaka den förre mästaren i lätt tungvikt Chuck Liddell till buren. Vilket absolut skulle vara en spännande match som lätt kan marknadsföras som en supermatch, men ”Bones” kalkylerar säkert med att Liddell efter snart fyra år utan matcher vore en enklare match än Alexander.

Vi får se hur det utvecklas men helt klart är det sämsta som kan hända för Alexander att Glover Teixeira skräller i morgon bitti.

Visserligen betyder det förmodligen att Alexander får en titelmatch och då en titelmatch som nog är enklare att vinna än en retur mot Jon Jones. Men det skulle också betyda att revanschen som Alex så hett längtar efter försvinner och Jones–Gustafsson är ju matchen vi alla vill se igen.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.