En stor boxningseldsjäl är död

10155317_10152176897179580_2290237512939719939_n-1

Benny Rosén, en stor profil inom svensk boxning, är död..

En populär och omtyckt idrottspersonlighet  i Västsverige som ofta benämndes som Mr Örgryte.

– En fantastisk människa med stort hjärta, säger klubbens nuvarande ordförande Dan Cameras till GT.

Benny Roséns låga brann inte enbart för fotbollen, utan lika mycket för brottningen, friidrotten och bowlingen.

Han var också en eldsjäl inom boxningen, starkt engagerad i idrottsmuseet på Kviberg, och hederskommendör inom idrottsordern i Göteborg.

Anders Holmberg. f.d elitboxare  och  f.d proffspromotor ,skrev på sin Facebook-sida de här fina raderna om sin vän Benny Roseé: ”En god och nära vän, en varm och kär familjefar, en mycket respekterad idrottsledare, en framgångsrik företagsledare och en synnerligen omtänksam medmänniska är borta och tomheten oändligt stor. Benny Rosén var en fantastiskt fin människa med ett stort hjärta, med lugn och okuvlig beslutsamhet var han en av idrottens största välgörare alla kategorier. Hans låga brann icke bara för fotbollen där han var hedersordförande i Örgryte IS utan också för handbollen, brottningen, bowlingen, travsporten och inte minst för boxningssporten. Hans insatser för den svenska idrotten har varit avgörande. Det blir tomt Benny utan Dig och med värme kommer jag att minnas alla fina stunder vi delade i samband med den största svenska satsningen svensk boxning skådat sedan 1960-talet, Vila i Frid käre Benny!/Anders”.

Mr Ringside: Hur många galor gjorde ni tillsammans?

”Sex storgalor, fem i Karlstad, en i Göteborg under åren 2007-2011 vi hade 12 000 st åskådare totalt, gjorde Minnesgalan över Ingo år 2009 , stora mästare:, Mercer, Cole, Rocchigiani, Moorer, Daniels o Briggs var hos oss genom åren och många fler.
– Vi fick som första arrangör sex ronder i två herrmatcher 2010 och arrangerade Fridas 10 ronders match om WBC-VM 2011 första gången full distans med en svensk i landet”
Benny Rosén blev 84 år.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.