När boxning blir viktigare än livet

Om du inte har sett den tidigare så gå in på SVT play och se dokumentären Kabuls boxningstjejer till OS.

En otroligt stark film om tre unga tjejer som börjar att boxas i Afghanistan med målet att nå OS i London.

Deras familjer är splittrade inför deras satsning och när de uppmärksammas i afghansk media för sina tävlingar utomlands riskerar både de och deras familjer att bli mördade. Ändå drivs de att fortsätta sin satsning.

En otroligt stark dokumentär som ligger ute till 8 maj på http://www.svtplay.se/video/2013354/kabuls-boxningstjejer-till-os.

En kommentar till “När boxning blir viktigare än livet”

  1. Anneli
    3 maj 2014 kl 11:16 #

    Jag hoppas att alla som ser filmen förstår att det inte handlar om boxning specifikt utan om att få göra det man vill även som kvinna/tjej. Det kunde lika gärna ha handlat om musik, dans, sång eller teater.

    Dessutom ger det mig en lite beklämmande känsla över hur vi i Sverige nyttjar alla våra resurser. Som ibland inte ens ses som resurser utan på senare tid framställs som belastningar. Till exempel mediebevakningen och personliga bloggar, facebook etc.

    Hade inte denna bevakning och detta skrivande funnits hade jag inte fått se en helhetsbild av svensk boxning utan bara vissa noga utvalda polerade sekvenser. Visserligen är skillnaderna mellan Sverige och Afghanistan milsvida, tack och lov, men i botten handlar det också i Sverige om en önskan att ett fåtal personer ska presentera hur sanningen och verkligheten ska se ut.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.