Ett år som gått väldigt fort

Mikaela Laurén gjorde en klart godkänd match mot världsmästaren Christina Hammer men förlorade på poäng. Foto: Stefan Alfelt

Tiden rusar iväg så fort att man inte hinner med riktigt. Både Kent och jag missade att vi hade ett jubileum lördagen 26 april.

Samma dag som vi var på Armand Krajnc succégala på Amiralen i Malmö var det nämligen ettårsjubileum för Mr Ringside.

Ett år som gått rasande fort, men så blir det ju när man har roligt.

Den här bloggen kom vi på att vi ville göra en natt för många år sedan i Tyskland sedan vi båda jobbat klart för våra tidningar Aftonbladet och Kvällsposten/Expressen. Vi var goda vänner men yrkesmässiga konkurrenter.

Ingen av oss har trots den nära vänskapen haft minsta problem med att mörka bra storys för varandra och ingen av oss har någonsin haft problem med att den andre lyckats bättre i sin tidning en dag. Vi har alltid kunnat skilja på professionalism och kompisskap. Men när Kent blev pensionär öppnade sig möjligheten att göra något tillsammans och det blev bloggen Mr Ringside.

En blogg som vi är ganska stolta över.

Vi har skrivit varje dag i drygt ett år nu.

Långt ifrån alla bloggare orkar med det men det har faktiskt aldrig varit något problem för oss att hitta ämnen att skriva om eller kommentera. Det mesta har dessutom varit väldigt positivt, med några undantag där Frida Wallbergs hemska skada är det tråkigaste vi tvingats att skriva om.

Glädjeämnena har varit desto fler. Svensk kampsport har varit fantastisk det här året.

Mauler-utvald-porträtt

The Mauler är vår störste just nu. Foto: Stefan Alfelt

Vi har kunnat rapportera om mängder av medaljer i kick- och thaiboxning och en mängd andra grenar. Svensk proffsboxning har ingen Ingemar Johansson just nu, ingen färdig mästare, men vi har kanske den mesta bredden på toppen genom alla tider med Erik Skoglund, Oscar Ahlin, Badou Jack, Anthony Yigit, Klara Svensson, Mikaela Laurén med flera, med många flera.

Vi har aldrig på en och samma gång haft så många möjliga blivande mästare.

Och sen har vi den allra störste – Alexander Gustafsson.

Stjärnan i sporten som växer allra snabbast, MMA.

När Alex förlorade i supermatchen, som han kanske egentligen nog vann i Toronto, mot Jon Jones var det den största matchen en svensk kampsportare var med i sedan Ingos VM-fajter i tungvikt för över 50 år sedan.

Och nu blir det en retur för Alexander snart mot Jones.

Det kommer hela tiden nya stora matcher i mängder av olika kampsporter så Mr Ringside kommer inte att sakna ämnen att skriva om. Häng med om du vill veta det som behövs att veta om svensk kampsport. Vi kommer att utveckla den här bloggen ytterligare.

Varje dag.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.