Handskfusk hotade nattens supermatch

Förr skojades det alltid om att man la in hästskor i boxhandskarna, men att en jättematch i dag 2014 hotas av manipulering av handskarna låter ju helt osannolikt.

Men det är faktiskt vad som hänt inför Floyd Mayweather Jr:s fajt mot Marcos Maidana.

Utmanaren Maidanas Everlast MX-handskar vägde visserligen exakt stipulerade 8 ounce (510 gram) men när de kontrollerades upptäcktes det att stoppningen runt just knogarna var väldigt tunn. Detta har alltså upptäckts med ett dygn till matchstart.

Nu kommer Maidana att tvingas byta handskar, annars blir det ingen match. En osäkerhet som får negativa ekonomiska konsekvenser då många avvaktar med att köpa pay-per-view-sändningen på grund av osäkerheten och då finns risk att det blir färre som till slut genomför sina köp.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.