Mayweather till osmaklig attack mot ex-flickvän

Mayweather-inte-poppis

Floyd Mayweather Jr är kanske världens absolut bäste boxare kilo för kilo, men han är inte populär hos alla. Foto: Stefan Alfelt

Tidigt söndag morgon är det dags för boxning i den absoluta världstoppen igen i galna Las Vegas.

Floyd Mayweather Jr mot Marcos Maidana.

Den 37-årige mästaren Mayweather, som är storfavorit, tjänar omkring 200 nya miljoner kronor på kvällen i the MGM Grand.

Det är inte en match av samma dignitet som när han i september förra året mötte mexikanen Saul ”Canelo” Alvarez. En megamatch som jag hade nöjet att bevaka på plats. En match man trodde att Mayweather faktiskt skulle kunna förlora på grund av den fram till dess obesegrade Canelos slagkraft.

Floyd Mayweather Jr bjöd då på en fantastisk uppvisning i snabbhet, teknik och taktik. De egenskaper som gjort honom till den världsstjärna han är i dag med 45 raka segrar och ingen förlust.

Maidana (35 (31 KO)-3-0) har en farlig höger som han kommer att försöka svinga in men få har lyckats att träffa ”Money”, eller ”Pretty Boy” som Mayweather också kallas.

Om något ska tala för argentinaren Maidana är det enda att Mayweather fått slita allt mer för sina segrar. Han är ett fysiskt fenomen som aldrig går upp mer än ett par kilo mellan matcherna och har hittills aldrig visat tendenser till att bli mer trött än sin motståndare. Men av de senaste tio matcher som Mayweather har boxats har åtta gått tiden ut, tolv ronder.

Mayweather vinner inga enkla segrar, vilket han inte gjort på länge, och då finns alltid en risk för en plötslig förödande smäll. Hur osannolik den än är på förhand. Matchen nu gäller Floyd Mayweather Jr:s VM-bälten i weltervikt för WBC och WBA. Galan sänds på TV10 med start klockan 4 söndag morgon.

Mayweathers-inläggMayweather är omstridd och långt ifrån populär bland alla boxningsfans ens i USA. För inriktad på att tjäna pengar och arrogant, tycker många.

Inför den här matchen lyckades han reta upp massor av människor genom att hänga ut sin före detta flickvän Shantel Jackson för att hon utan hans vetskap gjorde abort när hon väntade tvillingar med Floyd.

”Hon dödade våra tvillingbarn”, skrev Mayweather på Facebook vilket ledde till massor av ilska och protester mot hans sätt att offentliggöra en personlig tragedi. Mayweather tog senare bort sitt inlägg men då var det redan ute och känt av mängder av följare.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.