Amir Kahn utmanar Mayweather

Under OS i Aten 2004 sa Paolo Roberto som expertkommentator att han blev kär i Amir Kahn.

Frågan är om Floyd Mayweather Jr vågar se Kahn som en älskad motståndare.

Kahn hoppades att han skulle ha fått möta Mayweather redan i natt men superstjärnan valde argentinaren Marcos Maidana som motståndare. En match som Mayweather vann ganska överlägset trots att en domare märkligt nog såg den som oavgjord.

I stället fick Amir Kahn på samma gala möta Luis Collazo som han boxade ut fullständigt. Collazo var nere tre gånger i golvet men stod tiden ut. Domarsiffrorna 119–104, 119–104 och 117–106 vittnar om engelsmannen Kahns totala överlägsenhet.

Direkt efter sin seger utmanade han Floyd Mayweather Jr:

– Folk vill säkert gärna se en match mellan Floyd och mig. Han möter starka motståndare men det är stilar som skapar matcher och jag tror att min stil skulle ge Floyd en massa problem, sa Kahn.

Frågan är om Mayweather vill möta någon som passar honom illa. Han har inget mer att bevisa i en ring och vill kanske plocka på sig tre säkra segrar till innan han sätter sina titlar på spel i match nummer 50 mot Manny Pacquiao. Supermatchen som alla velat se i så många år skulle kunna bli den ultimata avslutningen på en fantastisk karriär för Mayweather.

Jag kan förstå om han inte vill riskera att Amir Kahn ska fördärva den festen.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.