Kessler vill ha ny VM-match

Kessler-fortsätter--178

Danmarks bäste boxare genom tiderna – Mikkel Kessler – har överraskande bestämt sig för att fortsätta boxas. Det är vi glada för. Foto: Stefan Alfelt

Danske superstjärnan Mikkel Kessler fortsätter att boxas.

Och han tänker inte skynda långsamt tillbaka till toppen.

– Jag vill gärna bli världsmästare igen och det blir inte några uppvärmningsmatcher på vägen, säger han.

Kessler har inte boxats sedan han förlorade mot Carl Froch 25 maj 2013 och många har räknat med att dansken skulle lägga av.

– Jag har hållt mig i form, lever sunt och har behov av att komma igång igen. Jag brinner för boxning och vet att jag kan vara med i toppen igen. Varför skulle jag då sluta nu? undrade Mikkel på en presskonferens i Köpenhamn i dag.

Den 31:e maj åker han till London för att se Carl Froch möta George Groves inför föromdade 80 000 åskådare på Wembley stadium.

– Froch frågade mig efter vår match förra året om jag var klar till en tredje match. Då sa jag nej tack för att jag ville tänka över min situation. Nu vill jag gärna möta honom igen, säger Mikkel.

En annan möjlig stormatch är en retur mot André Ward men stall Sauerland tror inte att det är möjligt att få amerikanen att boxas utanför USA. När Kessler ska upp i ringen igen vill tyskarna att det ska ske på hemmaplan i Parken i Köpenhamn inför storpublik.

Kesslers drömmotståndare är Joe Calzaghe som han förlorade mot i en fantastisk match inför närmare 60 000 åskådare mitt i natten i Cardiff, men walesaren har lagt av för gott och går inte att locka in i ringen igen.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.