Guldjagande Madeleine Berggren lyckades trots tuffa odds

En-arm

Madeleine Berggren är en verklig fajter.

Det finns fajters som har haft det lite tuffare än andra.

Madeleine Berggren, 18, har säkert fått många att höja på ögonbrynen då hon förklarat sitt tuffa målsättning.

Madeleine ska bli svensk mästare i kickboxning – med en arm.

– Jag har alltid varit intresserad av kampsport. Och att så många inte trodde på mig  gav mig ännu större motivation att visa alla att det går, trots ett handikapp, sa hon till SvT-sport.

Göteborgskan Madeleine är född med en högerarm som inte är fullt utvecklad och saknar hand.

Madeleine berättade i programmet att ”det fanns killar som retade mig och sa att jag inte skulle vinna en enda match. Vi slog vad. Skönt att visa att det går. Jag har nu gått 13 matcher och vunnit ungefär hälften, sa Madeleine i programmet.

I SM 17 maj ställer hon upp i kick light, 65 kilos.

– Det går bra med träningen, säger Madeleine till Mr Ringside. Det är inte så dödsjobbigt eftersom det är så nära SM. Nu är träningen mer för att hålla det man redan kämpat för. Men det det är en del sparring, mits och så.

– Det är svårt att veta exakt hur bra formen är eftersom jag bantat för att komma ner i vikt, men jag känner mig precis som jag vill känna mig, så att säga.

– Jag förväntat mig mycket tufft motstånd. Det kommer inte bli lätt att ta guldet. Med det sagt kommer jag inte ge ifrån mig något i första taget. Jag kommer kämpa och hoppas på bra matcher.

– Konkurrenterna har jag inte så mycket koll på faktiskt. Gillar att ha det på det sättet för att inte hetsa upp mig i onödan.  Jag tar det som det kommer. Men jag har sett att det är en del tjejer som det har gått bra för under våren. Det kommer onekligen bli intressant.

Madeleine är inte bara flitig i träningslokalen.

Hon ger sig även tid att blogga. www.nattstad.se/sharklady heter hennes blogg.

– Jag tycker bloggandet är ett bra sätt att uttrycka sig. För mig och mitt handikapp är det mycket lätt att referera till ett inlägg om det är många som frågar. Det är också bra med en blogg för då kan jag allmänt få skriva av mig. Vad jag tycker..Hur jag känner osv.  Med andra ord så tycker jag om att blogga.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.