Protesten – svenskarna lämnade medaljerna på podiet

Dagens prisceremon i thaiboxnings-VM i Malaysia gick manifestationeras tecken. Budokampsport.se rapporterar att Giang Hoang, som inte fick gå sin VM-final då en protest från Uzbekistan ändrade resultatet, och Hamza Bougamza gick under prisceremonin ner från pallen, lade sina bronsmedaljer kvar på podiet och lämnade ceremonin.

– För min del handlade det dels om att visa stöd för det Giang har utsatts för, och dels för att jag själv inte fick lämna in en protest på min match, säger Bougamza till budokampsport.se.

Nu hoppas Bougamza att hans agerande ger effekt så att vissa regler klargörs till nästa gång. Ett mästerskap han troligen själv inte vill ställa upp i.
– Jag har blivit rånad tre VM i rad, det här var lite droppen. Jag är väldigt osäkert om jag vill tävla mer i IFMA. Men idag ville jag främst också visa alla att jag verkligen står bakom min lagkamrat. Jag hoppas IFMA tar till sig, men jag tror inte det, säger Bougamza till budokamnpsport.se.

Jag har själv inte varit på plats och sett svenskarnas matcher i VM.  Därför kan jag inte uttala mig om domsluten i de här två matcherna.  Svenskarnas reaktioner verkar dock ha varit starka och äkta.

Men jag har genom åren varit vittne till många konstiga domslut i brottning och boxning.

Det jag vet är att korruptionen tyvärr varit utbredd inom de internationella kampsporterna. Det borde ju inte vara så. Kampsort  ska ju innebära fair play.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.