Lina och Johanna hårdtränar på Kuba: ”Lärorikt att vara här”

10341521_10152429392877743_2508497771056549014_n-1

Här ser vi Lina Skoghagen tillsammans med Johanna Svenungsson och tränaren Nardo.

Lina Skoghagen från Höllviken brinner för boxning.  Så mycket att hon satsar en månad på Kuba.  Ett land som spottat fram många fantastiska boxare.

Mr Ringside fick ett snack med den duktiga Höllviken-tjejen:

”Just nu är jag på Kuba och tränar boxning med Johanna Svenungsson från Majorna BK i Göteborg.  Vi har varit här i tre veckor nu och har en vecka kvar. Vi tränar på ett ställe i Havana Vieja som heter Rafael Trejo boxing gym.

Tränaren är duktig och tar väl hand om oss och killarna på träningen är jätteduktiga och bra att träna med.  De har ju tyvärr inga tjejer som tränar boxning på Kuba så vi får köra med killarna men det fungerar bra.

Träningen skiljer sig mycket från hemma. Vi kör först en  timme teknik som mest består av skolboxning på rad. Där man bara nöter o nöter olika kombinationer. Tydligen gör alla de bästa boxarna i Kuba detta minst 30 minuter varje dag. Antagligen därför de är så duktiga. Efter det kör vi skugg och parövningar eller sparring och sen är det oftast lite säck och mage.  Intensiteten på träningen här är inte lika hög som hemma men träningen här varar i ca 3-3,5 h. Det är väldigt kul och lärorikt att vara här och alla är väldigt vänliga. När vi kommer hem så väntas match för oss båda i Göteborg, på Majorna Rumble, en utomhusgala den 24 maj”.

Varför Kuba?

”Det var Johanna som skulle hit. Så jag frågade om jag fick haka på, då jag precis slutat på mitt jobb.  En annan tjej vi känner har varit här och tränat innan.

Först bodde vi hos en familj i två veckor men det var en bit från träningen. Så nu bor vi i en lägenhet i gamla stan. Där man hyr ett rum. Jättefint och billigt.”
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.