Maria Lindberg vann tre VM-bälten

10318819_10152118046516274_694092818_n-1Proffsboxaren Maria Lindberg vann VM-matchen i lätt mellanvikt mot bosniskan Edita Lesknik i tyska Karlsruhe.  Hon vann på teknisk knockout efter att ringdomaren stoppat matchen i den tredje ronden.

– Jag är grymt glad, säger Maria Lindberg till Mr Ringside.

Det här var Lindbergs första framträdande i ringen sedan hösten 2012.  I vintras flyttade hon till Hamburg för att få fart på karriären och comebacken kunde inte slutat bättre.

– Jag var enormt tänd inför den här matchen, säger Maria Lindberg. Och jag kan nog påstå att jag aldrig har boxats bättre, allt flöt på.

– Jag matade in ett par rejäl kroppslag på henne i den tredje ronden, hon stapplade till och verkade ha tappat andan. Då vräkte jag slag  efter slag, mot kroppen, mot huvudet. Då gick domaren in och stoppade det hela.

Vad händer nu?

– Jag har kontrakt på ytterligare tre matcher under det närmaste året. Jag möter gärna världsstjärnan Christina Hammer igen. Enda matchen som jag har förlorat är mot just Hammer. Så jag brinner av revanschlust …

Maria Lindberg försvarade sitt WIBA-bälte. Genom segern vann hon även WIBF och GBU-bältena.

Maria Lindberg har nio vinster, två oavgjorda och en förlust på sina 12 proffsmatcher.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.