Han är Klytjkos drömmotståndare

När Bermane Stiverne knockade Chris Arreola i sjätte ronden i lördags trissade han upp sitt marknadsvärde med många, många, många miljoner.

För nu är Stiverne den i hela världen som Vladimir Klytjko helst vill hamna i samma ring som.

Bermane Stiverne – som är 35 år och har den fina sviten med 24 segrar, 21 på KO, och bara en förlust – är efter lördagens TKO-seger världsmästare för WBC. Titeln som blev vakant sedan storebror Vitalij Klytjko valt politiken.

Titlen som lillebror Vladimir Klytjko vill ha mer än allt annat.

– En match som samlar alla titlar till en enda mästare vill alla se. Jag vill själv se mig i en sådan match. Jag är superintresserad, säger Vladimir Klytjko som har de andra fyra stora världsmästartitlarna för WBA, IBF, WBO och IBO.

Klytjko har en gala bokad till 6 september i O2 arena i Hamburg men där kan han kanske inte möta Stiverne eftersom såväl IBF som WBC har andra planer.

IBF vill att Klytjko ska möta utmanaren Kubrat Pulev, vilket inte blir någon svår match för mästaren, och WBC vill se en match mellan deras mästare Stiverne och utmanaren Deontay Wilder.

Eftersom den sistnämnda matchen är en väldigt osäker historia för Stiverne tror jag att även han hellre går på en kassamatch direkt mot Vladimir Klytjko. Pulev kommer att få en miljon euro om han blir Klytjkos näste motståndare men det är småpotatis jämfört vad Stiverne skulle få om han kan ge Vladimir chansen att hämta hem det sista åtråvärda bältet.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.