Madeleine Berggren efter SM-silvret: ”Mitt mål är att bli starkare”

10388540_10152162667662685_1758875379_n

Madeleine Berggren, 18 år, har gett tvivlarna svar på tal svar på tal.  För andra året i rad gick hon till final i kickboxnings-SM.  Ännu en gång blev det en silvermedalj.

– Jag har alltid varit intresserad av kampsport. Och att så många inte trodde på mig gav mig ännu större motivation att visa alla att det kan gå. Trots ett handikapp, sa hon nyligen i en SvT-intervju.

Mr Ringside har tidigare skrivit om Madeleine Berggren, från Göteborg som är  är född med en högerarm som saknar hand. Kanske har en del motståndare underskattat henne, men de senaste svenska mästerskapen talar sit tydliga språk.

– Finalen var tuff. Det var mycket väntan innan finalen över huvud taget blev av. Men efter många om och men så var det till sist vi. Hon var mycket stark och aggressiv. Hon pajade mitt game totalt och hittade snabbt mina svagheter. Hon, Kristina Gårdman från Ironman i Göteborg,  var duktig och förtjänade att vinna.

– Känslan var att jag var nöjd med min insats. Mitt främsta mål i år är att bli starkare, säger Madeleine till Mr Ringside.

Förra året gick Madeleine till final i SM. Men förlorade knappt i en jämn och hård match mot Annie Heiderup (dotter till kickboxningslegendaren Totto Heiderup).

I år siktade hon hon på att vinna SM-guldet.

Så blev det inte, men Madeleine ska ändå ha all heder av sin insats och även en silvermedalj kan väl ha smak av guld…

Om handikappet att bara ha en hel arm, säger Madeleine till GP:

– För mig sitter ett handikapp mest i hjärnan. Det är inställningen som avgör.

Mr Ringside gratulerar den här fantastiska kickboxartjejen till medaljen och önskar henne all lycka framöver.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.