Malick Bah inför titelmatchen i Stockholm: ”Ingen dans på rosor”

10410011_10154147193025447_775241019_nVM i Malaysia är något som Malick Bah har förpassat till minnenas kammare. Nu blickar han framåt.

7 juni i Stockholm går han en titelmatch för en tung organisation.

Malic till Mr Ringside:

”Jag har fått en drömmatch på galan World Fighters United som går av stapeln 7/6 i Eriksdalshallen i Stockholm. Efter min förlust mot Thailand, i första omgången på VM, är jag revanschsugen som aldrig förr.

Egentligen skulle min goda vän, den grymma fightern Hamza Bougamza, gå matchen och försvarat sin titel. Han var dock tvungen att dra sig ur pga en handskada han fick på VM. Jag fick chansen och tackade givetvis ja till erbjudandet.

Formen kommer att vara på topp när jag stiger in i ringen. Jag har sett fram emot att få gå en match i Sverige med ”full thai rules”. En proffsmatch men där även armbågar är tillåtna. Framförallt har jag sett fram emot att få gå match om ett bälte, en titel och från en respekterad organisation. Det är ju alltid lite speciellt med titlar då du kan vara mästare i en viktklass men samtidigt är det inte värt någonting eftersom organisationen där du håller titeln är för liten och i vissa fall även oseriös. WMC är idag en av världens mest välrespekterade organisationerna och det ska bli en ära att få slåss om deras Scandinavian title.

Matchen går i -58,97kg och vi väger in dagen innan vilket passar mig utmärkt. Jag går just nu runt på en morgonvikt om 62-63kg. Det innebär att jag inte behöver droppa för mycket vikt och kommer att känna mig stark matchen igenom. Jag tror att på matchdagen kommer jag att väga ungefär lika mycket som jag gör nu.
Förberedelserna inför den här matchen är hårda. Jag tränar två  pass om dagen men istället för att bara köra fys på morgonen, vilket jag gör annars, kör jag fys och boxning. På eftermiddagarna blir det mer fys följt av ett pass thaiboxning. Dessutom springer jag intervaller i backe två  gånger i veckan. Jag får mycket hjälp på Swedish Top Team av mina coacher Tiho och Yassir som ställer upp både morgon och kväll och plågar mig, fast det är med kärlek. Varje morgon har jag även hjälp av min barndomsvän Mohamed Saif som är en rutinerad boxare.

Jag förväntar mig ingen dans på rosor. Min motståndare är en tuff dansk som jag känner sedan tidigare och självklart vill han också ha bältet. Jag tror att det kommer att bli en stenhård och underhållande match för publiken. Bara en av oss kan ta hem det och jag kommer att se till att det blir jag.

Jag vill tacka mina sponsorer som hjälper mig och underlättar mitt liv som fighter: Fight Club Kuwait, Adidas The Budo Store, Hypoxi-Göteborg, PrestationsGruppen, Beef Jerky Snacks, WNT och Multipower.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.