Anthony Yigit: ”Det var blodigt allvar”

10344790_304791993021473_2720063204467159484_n

Antony Yigit är en av Sveriges mest lovande proffsboxare.  När Mr Ringside får ett snack med Anthony har han precis kommit in genom dörren efter ett lyckat träningsläger i Spanien (Torrevieja).
Yigit till Mr Ringside:
”Det var mycket givande att se Patrick Nielsen träna inför sin VM match i Moskva. Det var lärorikt att se hur vår tränare Joey tränade med honom eftersom han själv har varit på toppen och han vet vad som krävs för att komma dit.
Träningarna var väldigt hårda i vissa perioder och ibland väldigt lätta. Jag tror det är något speciellt schema Joey går efter. Vi följde hans schema i alla fall och resultat märktes direkt. Det var något helt annat från att träna teknik med han i köpenhamn som man vanligtvis gör.  Nu kände man att det var blodigt allvar för Joey var mer kritisk och svårare att pleasa men han var rättvis.
Han ville bara att Patrick skulle vara redo för fight och nu känns det som att han är det. Hans sista sparring var igår och det såg världsklass ut. Nu är det bara att vänta och se den 1 juni. Jag skulle också kunna gå upp i ringen i morgon, så redo är jag men nu är sommaren här och jag kan gott säga att min säsong är över och att jag kommer tillbaka i ringen efter sommaren. Det var tänkt att jag skulle boxas 7 juni i Tyskland men vi skippar det så jag kan jobba med utveckling och uppbyggnad istället. Jag kommer ha två  veckors vila nu och sen börjar träningen igen. Jag ska försöka åka på träningsläger i sommar men inget är klart än.”
Bilden här ovan, där vi ser en slimmad svensk proffsboxare,  kommenterar Yigit så här:
– Inget speciellt. Följde bara ett bra schema med protein och grönsaker. Minskade på kolhydrater och inget tillsatt socker.
Senast Antony fajtades var i april.
Då demonstrerade han sin skicklighet mot dansken Kasper Bruun (poängseger).
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.