Fredrik Widgren: Skönaste ögonblicket i mitt liv”


10345545_10152146452153067_5918131375142145569_n

Ge aldrig upp.

Det kan Fredrik Widgren skriva under på.

Fredrik hade hade inför JEM-finalen i Lund i helgen förlorat sex raka mästerskapsfinaler.  I sin sjunde final, mot ryssen Vladislav Shalnev, blev det guld.

– Det skönaste ögonblicket i mitt liv, säger Fredrik till Mr Ringside.

Den lycklige europamästaren berättar för Mr Ringside om hur karriären började:

”Jag började träna ju jutsu 1999 på Nacka Dojo. Kom med i juniorlandslaget 2009 inför mitt första juniormästerskap JVM i Athen. Mina tränare på Nack Dojo är Ricard Carneborn och Ingmar Sköld. Jag tävlar och tränar främst ju-jutsu. Tränar även brasiliansk jiu jutsu samt judo. Var väldigt laddad inför JEM på hemmaplan. Har tagit mig till final dem senaste sex mästerskapen men förlorat finalerna.

Så planerade nu att avsluta min juniorkarriär med ett guld på hemmaplan. Kommer in i första matchen mot en fransman som jag inte mött tidigare. Känner av han lite i dem första delen av matchen men känner snart att det är min match och att jag är den starkare av oss. Vinner på fullt hus/ ippon efter ca halva matchen. Möter sedan en dansk som jag också vinner rätt klart över. Sen i semi möter jag en av två ryssar som är väldigt stark i slag och sparkdelen. Vi går lika igen nästan hela matchen men jag lyckas rycka i slutet och tar en ledning på ett par poäng. Vinner matchen med två poäng. I finalen möter jag en annan ryss som jag inte mött tidigare. Känner att jag har övertaget mentalt redan innan matchen börjar. Den var min tur att vinna den här gången. Matchen slutar med fullt hus efter 63 sec. När domaren stoppar matchen var det en av de skönaste ögonblicken i mitt liv. Då jag vet att segern är klar. Att ta guld på hemmaplan, Lund,  inför familj och vänner är obeskrivligt.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.