Jelena Jelic om en annorlunda EM-uppladdning: ”Jag fick uppleva något hemskt”

10173714_10202012448461831_1109110923132365599_n
Jelena Jelic förbereder sig  just nu för EM i boxning.  Då för Serbiens landslag och det har varit en minst sagt blöt uppladdning.  För Mr Ringside berättar Jelena här om sin satsning på boxningen.
”Min karriär så här långt har varit lärorik och värdefull på många sätt. 50 matcher har jag idag och ca hälften har jag boxat utomlands. De senaste 15 matcherna har jag boxat i 64kg och 69kg.
2012 & 2013 blev jag serbisk mästare och sedan 2012 har jag boxats för serbiska landslaget i 64kg.  2012 & 2013 vann jag Golden Glove (världsturnering) i Serbien och 2013 fick jag dessutom Golden Glove vandringspokalen som jag plockade hem till min klubb här i Serbien, BK Novi Sad. År 2012/2013 fick jag pris som Serbiens bästa boxare på både herr och damsidan.
Efter det öppnade jag ögonen ännu mer för boxningen och började verkligen att satsa. Jag har deltagit på junior-EM 2012 Och junior-VM 2013 och om tre hela dagar befinner jag mig på senior -EM i Rumänien, vilket jag ser fram emot.
Idag befinner jag mig i Serbien på träningsläger med seniorlandslaget som har hållt på i 17 dagar nu. Jag har fått lära mig många nya saker som förändrat min syn på allt i livet.  Vi var med om en översvämning som drog in i hela Balkan och i flera dagar tränade vi i blöta kläder och skor. Möss och kackelackor ja… det är några av mina rumskompisar här….
Jag fick uppleva något hemskt som på ett sätt var bra för mig att gå igenom. Jag känner mig som Stålmannen nu och det finns inget som kan vara värre än det som jag gick igenom här i Serbien. Vi tränar 1-3 pass om dagen och  nu har jag gått ner till viktklassen 60kg. Inom en snar framtid ser jag mig själv boxa i 57kg och självklart hoppas på en medalj nu på EM.
Efter EM är det tanken att slå mig in i VM- teamet och börja förbereda mig inför senior VM. Jag har en galen pappa som kör mig 35km varje dag till träning i 10 år, från Trelleborg till Malmö.
Först höll jag på med judo i fem år och nu boxning i sexår. Tack vare honom får jag motivationen till att träna och att se att familjen tror på mig gör mig ännu mer motiverad. Förutom det så boxar jag för den bästa klubben i Malmö, MBC är som min andra familj och där har precis allt jag behöver. Allt från bästa sparring av min sparringpartner Emil Petersson och Josefin Kandrell som också är ute och tävlar runt i Sverige med mig. I Värend Box Open gjorde jag en liten comeback efter fyra månaders paus och tog hem guldet två matcher, två vinster. SM 2014 boxade jag i 69kg och tog hem bronset. Ca 1 månad senare ska jag nu boxa i 60kg”.
Varför blev det  då Serbien och inte Sverige på de internationella mästerskapen?
– Mest för att jag såg ganska tidigt att de nästan inte bytar ut boxare i svenska landslaget och insåg att jag skulle få fler och större.möjlligheter i Serbien än i Sverige. Och självklart vill jag representera Serbien där mina rötter kommer ifrån.
 Mr Ringside önskar boxningsprofilen Jelena lycka till på EM.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.