Hatmatch inför jättepublik

webfrochvgroves2

Om några timmar smäller det på Wembley stadion i London.

Returmatchen mellan Carl Froch och George Groves. Inför 81 000 åskådare!

Tonläget har varit rejält uppskruvat inför matchen mellan de två britterna. Carl Froch vann en mycket kontroversiell seger när matchen tveksamt stoppades i nionde ronden. Matchen var jämn. Groves hade Froch i golvet redan i första ronden och Groves såg inte försvarslös ut när matchen bröts.

Sedan dess har en antagonism som gränsar till hat byggts upp.

– Jag ska skicka tillbaka honom ner i hålet som han kravlat upp ur och lägga den här historien bakom mig. Jag ska stoppa honom, sa Froch efter invägningen.

Froch Groves

Carl Froch och George Groves tycker verkligen inte om varandra. I kväll boxas de inför 81 000 åskådare.

Under invägningen hävdade Froch också att hans  motståndare såg uttorkad och svag ut efter sin bantning. Att Groves vägde in med sina stora hörlurar över öronen och ändå var 6,8 hekto lättare än sin motståndare fick Froch att påstå att George har gått ner för mycket och tappat kraft.

– Han har väl inget annat att säga, kontrade Groves som har irriterat Kobran ordentligt under förhandssnackandet.

När de träffades för flera veckor sedan på en pressträff knuffade Froch till slut undan Groves och ville inte alls prata med honom.

Intresset för VM-fajten är enormt i England och biljetterna såldes slut på bara en dryg timme. I kväll har enstaka biljetter sålts för drygt 15 000 kronor på nätet. Att många knappt kommer att kunna se matchen från sina platser långt från ringen verkar inte spela någon roll. Det handlar om att vara där när det händer.

En som håller tummarna för att Froch ska vinna igen är säkert danske stjärnan Mikkel Kessler. Förlorar Froch har han sagt att han lägger av med boxningen. Vinner han kan det hett efterlängtade tredje och avgörande mötet mellan Kessler och Froch bli verklighet. En riktig kassamatch som garanterar en extra pension för de två åldrande boxarna om minst 25 miljoner kronor netto vardera.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.